Ampliant grups de treball i fent xarxa a les comarques tarragonines i al Senegal

Durant els últims dos mesos, Cooperació Activa al Camp de Tarragona i els Terres de l’Ebre, ha iniciat tota una sèrie de processos encaminats a ampliar els grups de treball dins de la nostra organització, presència en altres zones tant al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre com del Senegal, així com accions per tal de rejovenir l’organització i atendre amb més cura aspectes d’igualtat de gènere i sostenibilitat ambiental.

Aquest diumenge es va concloure un d’aquests àmbits de treball que ha permès que la nostra entitat ara també estigui present -a més de a Salou, Tarragona, Vila-seca, la Terra Alta i Amposta- en els municipis de Reus, Cambrils, Valls, Tortosa i Montblanc.

Una vegada inscrites les delegacions en el registre del departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, hem procedit també a registrar aquestes delegacions en els seus respectius ajuntaments i, al llarg dels pròxims dos mesos, es realitzaran accions per a donar a conèixer l’entitat en aquestes poblacions.

L’ampliació d’aquesta presència a les comarques tarragoninas i ebrenques implica alhora també noves zones d’intervenció al Senegal. Entre aquestes volem establir dinàmiques de treball en xarxa, d’una banda, posant en valor els coneixements adquirits en aquests últims 10 anys i, per l’altre, enriquint-nos amb les aportacions dels nous grups de treball tant al Camp de Tarragona com als municipis senegalesos que s’han incorporat.

L’última dècada hem centrat la nostra acció de cooperació internacional en els municipis de Touba Mboul, Ndioumane i Käel, dins de la regió de Diourbel. A partir dels 2023 el nostre àmbit d’actuació s’àmplia també al de Touba Kouta (Fatick), Kebe (Kaolack), Gassane (Louga) i Mpal (Saint Louis).

Es tracta de l’àrea central del Senegal -que concentra la majoria de membres de les diàspora que resideixen a les comarques tarragonines- i presenta importants similituds socioeconòmiques, ecològiques i de composició ètnica.

La línia prioritària d’acció per als propers anys donarà suport a la dinamització socioeconòmica i accions de mitigació dels efectes del canvi climàtic a la nostra àrea d’actuació, prioritzant com a beneficiaris directes població jove i dones, encara que també continuarem abordant accions lligades a l’accés universal a l’educació i lluita contra l’abandó escolar.

Aquest últim trimestre acabarem d’assentar les línies de col·laboració amb les contraparts locals, mantenint com a estratègia principal d’acció el desenvolupament comunitari i l’autoorganització de la població en entitats locals i cooperatives a través de les quals establir diagnòstics de situació, definir accions de millora i gestionar els projectes que acordem.

Encara que portem una dècada a l’esquena fent cooperació al Senegal, som conscients de la responsabilitat i treball que comporta aquesta ampliació de l’àmbit territorial d’acció, però també assumim amb molta il·lusió aquest nou repte i ens veiem molt ben acompanyats.

Acabar agraint la seva implicació i donant la benvinguda a la família de Cooperació activa al Camp de Tarragona i els Terres de l’Ebre a; El Hadji Arfang, delegat a Valls, El Hadji Ndiaga Sene, delegat a Reus, Omar Sow, delegat a Cambrils i Adama Ndiaye, Delegat a Tortosa.

Published by

COOPERACIÓ ACTIVA CAMP DE TARRAGONA I TERRES DE L'EBRE

Cooperació Activa al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre agrupa principalment a persones arribades amb la immigració a les comarques tarragonines i a professionals relacionats amb els nostres àmbits d’actuació: sanitat, educació, bona governança, sobirania alimentaria i empreneduria, quant als nostres programes de cooperació internacional, i experts en mediació, estrangeria, drets humans i acollida lingüística en els d’acció social i interculturalitat. Volem facilitar, a través del suport a entitats veïnals i compromís d’aquestes amb mesures transformadores vers la igualtat de gènere, l’accés a drets bàsics i pressionar i recordar a les administracions la seva obligació de ficar tots els mitjans possibles per a garantir-los. Creiem que tothom pot aportar quelcom per a millorar el seu entorn i que la base per a fer-ho és l’auto-organització.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s