La comunitat d’origen paraguaià que viu Tarragona aprofita l’estiu també per aprendre català-.

Una de les comunitats d’origen immigrant més proactives -a través de la Asociación de Paraguayos de Tarragona- a l’hora d’implicar-se en activitats per fomentar la cohesió social a la ciutat de Tarragona és la que prové del Paraguai.

De la mà d’un dels seus caps més visibles, L’eduardo, se’ns va proposar d’aprofitar l’estiu per a dur a terme dues formacions de nivell 1 i 2 per a persones d’aquesta comunitat arribades fa poc a la ciutat.

Molts paraguaians i també d’altres col·lectius volen aprendre català, però sovint els és difícil conciliar les seves obligacions laborals amb l’oferta formativa existent en aquest àmbit de la formació en català, així que vam demanar-nos d’acordar un horari que pogués acollir el màxim de persones interessades i alhora aprofitar la disponibilitat a l’estiu de més festius.

Amb aquest compromís una quinzena d’alumnes iniciaren aquestes formacions el 9 d’agost les quals s’estendran -en format intensiu- fins al 13 de setembre. La base de l’aprenentatge és el reforçament de les competències orals i -durant les sessions- la seva posada en pràctica.

Amb lliçons bastant pràctiques els assistents han anat perdent la vergonya a parlar en català i, practicant, practicant, aprenem i ens ho passem bastant bé.

Des de Cooperació Activa al Camp de Tarragona estem agraïts i encantats amb aquesta col·laboració amb la Asociación de Paraguayos de Tarragona i els felicitem per la seva tasca exemplar en la inclusió social del col·lectiu paraguaià a la societat tarragonina.

Published by

COOPERACIÓ ACTIVA CAMP DE TARRAGONA I TERRES DE L'EBRE

Cooperació Activa al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre agrupa principalment a persones arribades amb la immigració a les comarques tarragonines i a professionals relacionats amb els nostres àmbits d’actuació: sanitat, educació, bona governança, sobirania alimentaria i empreneduria, quant als nostres programes de cooperació internacional, i experts en mediació, estrangeria, drets humans i acollida lingüística en els d’acció social i interculturalitat. Volem facilitar, a través del suport a entitats veïnals i compromís d’aquestes amb mesures transformadores vers la igualtat de gènere, l’accés a drets bàsics i pressionar i recordar a les administracions la seva obligació de ficar tots els mitjans possibles per a garantir-los. Creiem que tothom pot aportar quelcom per a millorar el seu entorn i que la base per a fer-ho és l’auto-organització.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s