Formació per l’enfortiment de les entitats que treballen en l’àmbit de les migracions i el desenvolupament.-

Cooperació Activa al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre va participar el passat 11 de novembre de 2021 a la tercera sessió del cicle de formacions per l’enfortiment de les entitats que treballen en l’àmbit de les migracions i el desenvolupament, organitzat pel Fons Català de Cooperació al desenvolupament i que, entre d’altres, ha tingut el suport de l’Ajuntament de Tarragona i la Xarxa al Desenvolupament del Sud de Catalunya.

L’objectiu d’aquesta formació és contribuir a l’enfortiment de les organitzacions que treballen en l’àmbit de les migracions i el desenvolupament perquè es converteixin en agents decisius en relació a la cooperació al desenvolupament a origen i, a través de l’educació crítica i transformadora, en actors claus per la cohesió i inclusió social a les societats d’acollida.

En aquest marc, Cooperació Activa al Camp de Tarragona i les Yerres de l’Ebre va presentar als assistents, com a exemple de bona pràctica en l’àmbit del codesenvolupament, la trajectòria de la nostra entitat i els programes que en els àmbits sanitari, educatiu i de l’emprenedoria i sobirania alimentària hem implementat al Senegal.

Destacar que al camp de Tarragona hi ha, principalment dins del context de la diàspora senegalesa, un ampli teixit associatiu i una dilatada trajectoria històrica -que sovint es desconeix- en accions de codesenvolupament. També existeixen d’altres entitats d’altres col·lectiu immigrant molt actives -com la Asociación de Paraguayos de Tarragona- al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre que tenen interés per implicar-se en aquest àmbit, però que sovint no acaben de trobar recolzament.

La darrera dècada, des de l’àmbit institucional, no s’han fet moltes accions vinculades al codesenvolupament arreu del Territori Català i menys encara a la demarcació de les comarques tarragonines. Per això és una activitat que hem d’agrair i esperem contribuixi a posar en marxa a escala local i provincial noves inciatives en aquest àmbit de codesenvolupament.

Aquesta formació, vist així, és una excel·lent oportunitat per a que entitats que treballen en l’àmbit del codesenvolupament i d’altres que volen incorporar aquesta manera de fer es coneguin i puguin establir sinèrgies entre elles i amb d’altres actors que, a partir de la posada en valor dels coneixements i vincles de les persones immigrades amb els seus llocs d’origen, contribueixin a crear xarxa i implicar la ciutadania -en aquest cas vinguda d’altres països- en la construcció d’un món -als llocs d’acollida i origen- més inclusiu i just socialment.

Published by

COOPERACIÓ ACTIVA CAMP DE TARRAGONA I TERRES DE L'EBRE

Cooperació Activa al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre agrupa principalment a persones arribades amb la immigració a les comarques tarragonines i a professionals relacionats amb els nostres àmbits d’actuació: sanitat, educació, bona governança, sobirania alimentaria i empreneduria, quant als nostres programes de cooperació internacional, i experts en mediació, estrangeria, drets humans i acollida lingüística en els d’acció social i interculturalitat. Volem facilitar, a través del suport a entitats veïnals i compromís d’aquestes amb mesures transformadores vers la igualtat de gènere, l’accés a drets bàsics i pressionar i recordar a les administracions la seva obligació de ficar tots els mitjans possibles per a garantir-los. Creiem que tothom pot aportar quelcom per a millorar el seu entorn i que la base per a fer-ho és l’auto-organització.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s